رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض فرسایش قرار دارند که چرای بیرویه دام یکی از عوامل آن است.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه در بارشهای اخیر حجمی بیشاز ۹۰۰ میلیون مترمکعب سیلاب توسط طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری مهار شد، گفت: استانهای کهگیلویه و بویراحمد و ایلام بیشترین میزان بارش نسبت به میانگین بلندمدت را دریافت کردند.
پژوهشگر حوزه معماری و مهندسی ساختمان در ایتالیا اعلام کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین و براساس گزارش تهیه شده توسط سازمان ملل پیشبینی میشود تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی بحران آب در مناطق با اقلیم خشک و نیمه خشک، منجر به مهاجرت ۲۴ تا ۷۰۰ میلیون نفر گردد.
بخشهایی از دشت ورامین و خطوط ریلی آن به همراه بستر فرودگاه امام از جمله نقاطی هستند که فرونشست زمین در آن میتواند خطری جدی برای زیرساختهای حمل و نقلی باشد و به خطر افتادن امنیت پروازها را در پی داشته باشد.
استاندار آذربایجان غربی به مشکل خشکی دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: دولت توجه ویژه ای به اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه دارد و امیدواریم با برنامه های دولت بتوانیم بحران خشک شدن دریاچه ارومیه را مهار کنیم.
خشکسالی ناشی از پدیده تغییر اقلیم، با شدت بیشتری، اکنون دامن مناطق خشک و نیمه خشک زمین را گرفته است، با کاهش محسوس توان منابع آبی، راهی به جز ترویج گفتمان صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف باقی نمی ماند.
قنات یکی از قدیمیترین روشهای ابتکاری در زمینه استحصال آب است که در کشور ما ریشه تاریخی دارد؛ این تونلهای حاوی آب از دیر باز در برخی از نقاط کشور بویژه مناطق کویری و کمآب بهکار گرفته میشود، تا حیات روستا و کشاورزی آن را حفظ کند.
وضعیت بارشها در بازه زمانی ۵۰ روزه سال آبی جاری (۹۸-۹۷) از کاهش عطش ذخایر آبی حکایت دارد. مطابق آمارهای جدید، ارتفاع کل ریزشهای جوی از اول مهر تا ۲۰ آبانماه بالغبر ۳۶ میلیمتر ثبت شده است که نسبت به میانگین دورههای مشابه بلندمدت بیش از ۷۱ درصد و نسبت به سال آبی گذشته (که سالی خشک و کم بارش بود) بیش از ۲۰۷ درصد افزایش را نشان میدهد. با توجه به ...
تغییرات اقلیمی بر روی بهره وری ورویش جنگل تاثیر گذار است که این تغییر در رویش با تحت تاثیر قرار دادن دما، درجه حرارت و طول دوره رویشی صورتمی گیرد. علاوه بر آن باعث بروز خشکسالی، آتش سوزی و شیوع آفات و بیماری ها می شود.
گزارش اخیر مجمع بین المللی تغییر اقلیم(IPCC) چشم انداز تغییرات اقلیمی را به مراتب نگران کننده تر از آنچه پیش از این تصور می شد، توصیف میکند، گرمایش جهانی مشکلات عمدهای در زندگی ایجاد و در واقع به خانه افراد نیز نفوذ خواهد کرد و میتواند عواقب جدی برای سلامت روان انسانها داشته باشد.
کمربند زلزلهخیز اقیانوس آرام، یک حلقه با طول تقریبی ۲۵۰۰۰ مایل به شکل نعل اسب است که تقریبا ۹۰ درصد زمینلرزههای دنیا در آن رخ میدهد. این منطقه دارای ۴۵۲ آتشفشان است که بیش از ۷۵ درصد از آتشفشانهای فعال و خاموش جهان را شامل میشود.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در آخرین گزارش مربوط به خشکسالی، وضعیت ایران را از لحاظ مساحت و جمعیت تحت تاثیر خشکسالی تشریح کرد و نسبت به خشکسالیهای درازمدت در برخی استانها از جمله قم، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و چهارمحال و بختیاری هشدار داد.